You are here

Virtuális Műszerezés

Virtuális műszerezés és grafikus programozás

 

A National Instruments 30 éven keresztül forradalmasította az iparban, közigazgatásban és az okatatásban dolgozó mérnökök és szakemberek megközelítését a mérés és automatizálás területén, befolyásolva a kereskedelmi és PC technológiákat. A virtuális műszerek révén a megnövekedett termelés mellett, költségcsökkenés volt érzélekhető a mérés-, automatizálás- és fejlesztési feladatokban. Mindez az egyszerűen integrálható NI LabVIEW szoftvernek, és a modulárisan felépíthető mérési és vezérlési hardvereknek - PXI, PCI, PCI Express, USB és Ethernet -, köszönhetően.

A virtuális műszerezés révén a szakemberek számára lehetőség nyílik olyan egyedi megoldások fejlesztésére, a grafikus programozási környezet segítségével, amely teljes mértékben megfelel az elvárásainak és amely nagyban különbözik a hagyományos műszerek által biztosított megoldásoktól. Ráadásul a virtuális műszerek maximálisan kihasználják az állandóan fejlődő személyi számítógépek teljesítményét. Tesztmérnökök alkalmazták a virtuális műszereket tesztberendezések méretének csökkentése céljából, ugyanakkor több mint tízszeres terméknövedést értek el, mindezt a hagyományos műszerek árának töredékével. Az elmúlt évben 90 ország 25 ezer vállalata fordult a National Instruments-hez több, mint 6 millió virtuális műszer csatorna megrendelése céljából.

 

 Termelékeny (eredményes) szoftver 

Termelékeny szoftver
A National Instruments, széleskörű funkcionalitásokkal ellátott szoftvere segítségével, a mérnökök és szakemberek tesztelési és fejlesztési munkájának hatékonyságát növeli. Az NI LabVIEW az a grafikus fejlesztői környezet, amely segítségével olcsó és rugalmas mérési, folyamat-irányítási alkalmazások fejleszthetők, ezen keresztül valós jelek mérése, kiértékelése, valamint a kapott eredmények megjelenítése és továbbítása oldható meg. A LabVIEW intuitív blok diagramja megkönnyíti az egyedi alkalmazások fejlesztésé, továbbá kihasználja a számítógépre jellemző feldolgozási, megjelenítési és eszköz-csatlakoztatási erőforrásokat.  
  

Moduláris hardver

Moduláris hardver
A legújabb félvezető- és busz technológiákat ötvözve újító megoldásokkal, az NI adatgyűjtő eszközei egyre nagyobb mérési sebességet biztosítanak egyre kedvezőbb áron. A National Instruments multifunkcionális adatgyűjtő eszközeit a legelterjedtebb busz-technológiával építik, mint a PCI, PCI Express, PXI, IEEE1394 (FireWire), illetve USB, valamint a legtöbb iparban használatos operációs rendszer – Windows, Linux és Mac OS X – által támogatottak.
 
Magasabb mérési teljesítmény illetve mintavételezési frekvencia és felbontás elérése érdekében a szakemberek a National Instruments moduláris műszereit választják, amelyek magukba foglalják a dedikált műszerekre jellemző mérési képességeket, az NI adatgyűjtő eszközök rugalmasságával, az integrált időzítési és szikronizálási funkcionalitások kihasználtsága érdekében, valamint a legújabb technológiákat, mint az ADC-k, DAC-k, FPGA-k és PC buszok. Az NI Moduláris Műszerek és a LabVIEW szoftver segítségével olyan egyedi alkalmazások kidolgozása válik lehetővé, amelyek a hagyományos rendszerekhez képest nagyobb rugalmassággal, pontosággal, teljesítménnyel és szinkronizálhatósággal rendelkeznek.