You are here

Környezettudatos mérnöki megoldások - alkalmazási területek

A környezettudatos mérnöki megoldások lehetősége szinte minden iparágban benne rejlik. Bár a környezetbarát mérnöki megoldások számos módon csoportosíthatók, legtöbbjük öt kategóriába sorolható:

  • Gép- és folyamat optimalizálás
  • Környezet monitorozás
  • Megújuló energia
  • Fejlesztés és tesztelés
  • Villamosenergia-minőség vizsgálat és monitorozás

 

Mérje meg - tökéletesítse!

 

Gép- és folyamat optimalizálás

Gép- és folyamat optimalizálás

A jelenleg használt ipari létesítményekben, gyárakban és számos más területen alkalmazott berendezések és technológiák jelentős hányada eredetileg évtizedekkel ezelőtt került kifejlesztésre és bevezetésre. Napjainkban már egyre inkább a gépek és az automatizálás hatékonyságán és minőségbiztosításán van a hangsúly.
További információ a gép- és folyamat optimalizálásról >>
 
Környezet monitorozása

Környezet monitorozás

Mivel a klímaváltozás környezetre gyakorolt hatása egyre nagyobb figyelmet kap, globális erőfeszítéseket tesznek az ezt kiváltó üvegház hatású gázok mennyiségének csökkentésére. Egyre nő az igény a környezet változóinak mérésére és monitorozására.
További információ a környezet monitorozásról >>

 

Megújuló energia
A megújuló energia területe a jövő generációi számára jelent rendkívül fontos befektetést. A szélből, napból, vízből és egyéb megújuló forrásokból való energiakinyerés képessége már a technológia következő generációját jelenti.
További információ a megújuló energiáról >>
 
 
Fejlesztés és tesztelés

Fejlesztés és tesztelés

Fedezze fel a tervezésre, validálásraés tesztelésre készített NI eszközök széles választékát a hidrogénhajtású járművek HIL (hardware-in-the-loop, "hardver a szabályozási körben") rendszerekben történő tesztelésétől az újrahasznosítható műanyaghulladék automatizált válogatásáig számos alkalmazásban.
További információ a fejlesztésről és tesztelésről >>

 

Villamosenergia vizsgálat
A National Instruments villamosenergia-minőség vizsgáló és monitorozó megoldásai a hullámforma méréseket végző nagy teljesítményű hardvereket bármely energiamonitorozási, energiaminőségi vagy energiamérési analízisre alkalmas, rugalmas szoftverekkel ötvözik.
További információ az villamosenergia-minőség monitorozásról >>