You are here

Online szeminárium sorozat: Intelligens gépek fejlesztése

Online szeminárium sorozat: Intelligens gépek fejlesztése

Online szeminárium sorozat: Intelligens gépek fejlesztése

Az öt részes online szeminárium sorozaton gépek monitorozásával, energiahatékonysággal, valamint intelligens gépek tervezésével kapcsolatos technológiákat és módszereket mutatnak be az NI mérnökei.

Tekintse meg az online szemináriumokat!

 

Intelligens gépek: a beágyazott vezérlés és monitorozás eszközei a gyártó berendezések új generációját keltik életre (31 perc)

Annak érdekében, hogy minél intelligensebb gépeket és gyártó berendezéseket készíthessenek, az OEM gép-gyártók a különféle vezérlési architektúrákat fejlett irányítási és felügyeleti feladatokat megvalósító beágyazott rendszerekkel egészítik ki. Az online szemináriumon bemutatjuk azokat a kihívásokat, amelyekkel a gépgyártók napjainkban szembesülnek, majd jól bevált módszereket és megoldásokat mutatunk be, amelyek segítségével az innovatív szakemberek előnyre tehetnek szert a piaci versenyben. Az online szemináriumon választ kaphat arra a kérdésre, hogy mennyire befolyásolja a grafikus rendszertervezés és a személyre szabható, kész megoldást nyújtó hardver a tervezési folyamatot és annak sikerességét. Megismerheti továbbá, hogyan segítenek a beágyazott vezérlő és megfigyelő rendszerek a differenciált berendezések működésének megértésében.

Növelje a gépi pontosságot és a flexibilitást a képfeldolgozás és mozgásvezérlés szoros integrációja által! (33 perc)

A képfeldolgozás és a fejlett mozgásvezérlés kulcsfontosságú tényezők a gép-automatizálás területén. E két komponens segítségével növelheti a teljesítményt és hatékony, modern berendezéseket építhet. Miközben a korszerű mozgásvezérlő rendszerek rendkívül összetett mechatronikai rendszerek kialakítását is lehetővé teszik, a gépi képalkotás beavatkozástól mentes, zavartalan megfigyelést és mérést biztosít. A képfeldolgozó és mozgásvezérlő komponensek szoros integrációjával a vezető gépgyártók tovább differenciálhatják rendszereiket és intelligensebb berendezéseket készíthetnek. Ismerje meg, miként juthat Ön is olyan előnyökhöz e technológiák alkalmazásával, mint a megnövelt precizitás és pontosság, gyorsabb anyagtovábbítás, valamint az új termékek és folyamatok egyszerű adaptálása! Online szemináriumunk összefoglalja a képfeldolgozás és mozgatás integrációjának módszereit, kihívásait és a legfontosabb vele járó előnyöket.

Intelligensebb gépek 3D képfeldolgozással: a 3D képalkotás eszközei és technikái az NI LabVIEW-ban (18 perc)

Mérnökök és kutatók egyaránt használnak 3D megjelenítési technológiákat a komoly kihívást jelentő feladatok megoldására az élelmiszergyártás, orvosi képalkotás, autonóm robotika és gyártóipar különböző területein. Előadásunkon keresztül bepillantást nyerhet a sztereó képalkotás, a lézeres háromszögelés, valamint az NI LabVIEW szoftver 3D ábrázolást támogató megoldásainak világába. Fedezze fel a való életből kiragadott példákon keresztül, hogyan használhatja a különböző 3D technológiákat robotok irányítására, folyamatok vezérlésére és metrológiai feladatokra! Ismerje meg a 3D képfeldolgozás különböző technikáit és a kapcsolódó alkalmazási lehetőségeket, körüljárva a sztereó ábrázolás témakörét, továbbá fedezze fel az NI LabVIEW szoftverkörnyezet képbevitellel és képfeldolgozással kapcsolatos eszközeit!

NI SoftMotion: a teljesen újrakonfigurálható mozgásvezérlő rendszer által nyújtott előnyök bemutatása (19 perc)

A nagy teljesítményű berendezések gyakran különleges vezérlő algoritmusokat, valamint a szenzorok és képfeldolgozó rendszerek fejlett szinkronizációját igénylik. Ezek a követelmények csak nagyon nehezen vagy egyáltalán nem teljesíthetők a kötött feladatokra alkalmas funkciókészlettel rendelkező mozgásvezérlők és meghajtók esetén, egyedi fejlesztésekre pedig nincs mindig lehetőség. Az NI SoftMotion nyitott és moduláris mozgásvezérlő architektúraként alternatív megoldást kínál ezekre az esetekre, mivel konfigurálható, kész megoldást nyújtó hardverre épül. Az online szemináriumból kiderül, hogyan hozhat létre speciális, nagy teljesítményű rendszereket az NI SoftMotion segítségével, mindezt sokkal hatékonyabban, mint a hagyományos módszerek bármelyikével.

A robotika szerepe az intelligens gépek területén (angol nyelvű előadás, 16 perc)

Egy gyártási rendszert úgy kialakítani, hogy az könnyedén igazítható és átállítható legyen egy új termék vagy a megrendelőtől függő, új termékvariáns gyártásához, komoly erőfeszítéseket igényel a gyártóberendezések tervezésekor. A gyártók körében emiatt egyre inkább kedvelt stratégia robotokat alkalmazni a különböző manipulációs feladatokra. Az előadáson megismerheti azokat az eszközöket, melyek segítségével robot rendszereket integrálhat a vezérlési architektúrába, valamint azt is megtudhatja, hogyan használhatja ki legjobban a grafikus rendszertervezés nyújtotta lehetőségeket komplex, robot-orientált alkalmazások fejlesztése során. Ismerje meg, hogyan hozhat létre olyan fejlett, robot-orientált alkalmazásokat az NI LabVIEW és az ImagingLab Robotics Library könyvtárainak segítségével, amelyek integrálják a gépi képalkotást, a méréseket, a mozgásvezérlést, valamint az ember-gép kapcsolat (HMI) feladatköreit! 

 

Az Intelligens gépek fejlesztése című szeminárium sorozatot követően azon résztvevők között, akik az öt online szemináriumból legalább három részen részt vettek, egy oktató által vezetett értékes online tréninget sorsoltunk ki egy LabVIEW VI segítségével. A sorsolásról készült videót lent tekintheti meg.

A nyertessel e-mailben vesszük fel a kapcsolatot, aki eldöntheti, hogy a korábban felkínált tréningek közül melyiken szeretne részt venni.

A győztes neve: Várhegyi Ádám

Gratulálunk!

 

    Share