You are here

Szemléltető anyagok RF- és kommunikációs rendszerekhez

A diákoknak esetenként nehézséget okoz a híradástechnikai fogalmak, mint például a QPSK-moduláció vagy a FM-demodulálás kifejezések megértése, mert ezek az elméleti alapok, a bonyolultabb összefüggések és a gyakorlati alkalmazások közötti kapcsolatra sokszor nem mutatnak rá. Élethű jelek segítségével tartalmasabbá tehető a híradástechnikai képzés, túllépve a csupán matematikára, házi feladatokra és szimulációra épülő kereteken. A berendezések, szoftverek és oktatási csomagok együttes alkalmazásán alapuló, gyakorlatorientált képzéssel a diákok közvetlenül rávezethetők az elmélet és a megvalósítás közötti kapcsolatra.

Modulok, áramköri egységek böngészése

 

 

 

Szemléltető anyagok áttekintése

FM-demodulálás

Segíti a diákokat az elméleti alapok, többek között a demodulálás, a sávszélesség, illetve a Carson-szabály fogalmának elmélyítésében.

Videó megtekintése

Kvadratúra-fázisbillentyűzés (QPSK)

Valóságos rádiókommunikációs eljárásokhoz kapcsolódó kísérleteken vezeti végig a diákokat, elmélyítve a modulálással kapcsolatos fogalmakat is, mint például szimbólumok leképezése, interpolálással történő túlmintavételezés, vagy impulzusalak-formálás.

Videó megtekintése

 

Felhasználói példák

Az NI áramköri egységeit, berendezésit, szoftvereit és oktatási csomagjait világszerte használják a mérnökképzésben. Néhány példa arra, hogyan valósítható meg gyakorlatorientált képzés az iskolapadban:

Rádiókommunikációs mérnökök képzése a Rutgers Egyetemen