You are here

Mérés- és műszertechnikai szemléltető anyagok

Minden műszaki rendszernél szükség van mérésre és érzékelésre. A hallgatók számára azonban nehézséget okozhat a pontos adatgyűjtés alapelveinek megértése, így például a jelfeldolgozás és a frekvenciatartomány leírás, valamint az érzékelőkből és beavatkozó szervekből álló mérőrendszerek szakszerű megtervezése. A diákok gyakorlat orientált tanulással mélyreható ismereteket szerezhetnek ezekről a fontos alapelvekről.

Modulok, áramköri egységek böngészése

 

 

 

Szemléltető anyagok áttekintése

Frekvenciatartománybeli szemlélet

A hallgatók egy hangtechnikai gyakorlat révén megérthetik a frekvenciatartománybeli szemlélet alkalmazását.

Videó megtekintése

Orvosbiológiai műszertechnika

Az orvosbiológiai műszertechnikát tanuló diákoknak nemcsak fiziológiai ismereteket kell szerezniük, hanem meg kell tanulniuk a mérés- és műszertechnikai rendszerek szakszerű tervezését is. Az alábbi példa mindkettőt illusztrálja.

Videó megtekintése

Érzékelőkkel kapcsolatos alapismeretek

Az érzékelők elméletét életre keltő videóból a hallgatók megtanulhatják, hogy egy adott mérőberendezéssel különféle jelalak-formálásokat alkalmazva többféle érzékelő jelét is feldolgozhatják.

Videó megtekintése

 

Felhasználói példák

Az NI áramköri egységeit, berendezésit, szoftvereit és oktatási csomagjait világszerte használják a mérnökképzésben. Néhány példa arra, hogyan valósítható meg gyakorlatorientált képzés az iskolapadban:

A Brassói Transilvania Egyetemen az NI ELVIS, a LabVIEW és a myDAQ segítségével állítottak össze hallgatói labormérést a megújuló energiaforrások tanulmányozására.