You are here

Áramkörök és elektronika

Tekintse meg, hogy milyen gördülékenyen vezethetők be a diákok az áramkörök és elektronika világába az elméleti alapoktól a szimulációig és a kísérletekig – mindez egy sokrétű oktatási módszer segítségével! Egy áramkör-szimulátor és az iparban széles körben alkalmazott technológiára épülő, oktatási célú áramkör alkotta összeállítás segítségével a tanulók megszilárdíthatják az alapáramkörökkel és az elektronikai alapelvekkel kapcsolatos ismereteiket.

Modulok, áramköri egységek böngészése

 

Szemléltető anyagok áttekintése

Műveleti erősítők

Vezesse rá a diákokat arra, hogy az áramkörtervezésben milyen előnyei vannak a műveleti erősítők alkalmazásának!

Videó megtekintése

Analóg áramkörök

Analóg áramkörökkel kapcsolatos gyakorlati tapasztalatszerzés diákok számára, határfrekvenciákhoz kapcsolódó jelenségek és aktív aluláteresztő szűrők működésének érzékeltetésével.

Videó megtekintése

Digitális logikai áramkörök

Az áramkörtervezésben alkalmazott digitális logikai alapelvek elsajátítása gyakorlatorientált tanulás révén – diákok számára.

Videó megtekintése

Teljesítményelektronika

A diákok teljesítményelektronikai alapelvekkel - például feszültségcsökkentő kapcsolásokkal vagy háromfázisú inverterekkel - kapcsolatos tudásának szilárd megalapozását elősegítő gyakorlatok.

Videó megtekintése

 

Felhasználói példák

Az NI áramköri egységeit, berendezésit, szoftvereit és oktatási csomagjait világszerte használják a mérnökképzésben. Néhány példa arra, hogyan valósítható meg gyakorlatorientált képzés az iskolapadban:

Tematikai időszerűség javítása és a hallgatói elégedettség fokozása a Manchesteri Egyetemen

A hallgatók felkészítése az ipari kihívásokra a DeVry Egyetemenen, egységes oktatási platform segítségével