You are here

Science Park - sajtómegjelenések

Uniós támogatással hozza létre Science Parkját a National Instruments Debrecenben


Az NI Hungary Kft. 1 914 941 260 forint uniós támogatást nyert az „Innovációs és technológiai parkok valamint fejlesztési központok támogatása” című pályázati kiíráson az Új Széchenyi Terv keretében. A 3 829 882 520 forintos összköltséget meghaladó beruházásból egy laborokat is magában foglaló új épület jön létre, illetve új technológiai megoldásokat szolgáló eszközök és egy prototípus gyártósor kerülnek megvételre, emellett pedig IT fejlesztés is megvalósul a projekt keretében.

Az elektronikai eszközök gyártását főtevékenységként végző NI Hungary Kft. jogelődjének 2000. évi megalakulása után konstans növekedésbe kezdett. Fejlődése során a vállalat vezető szállítójává vált a számítógép műszerezésű hardver és szoftver termékeknek, amelyeket mérnökök, kutatók, fejlesztők alkalmaznak szerte a világon az ipari mérés és automatizálás, illetve az oktatás és kutatás területén.

Jelen támogatás lehetővé teszi, hogy az NI Hungary Kft. létrehozhassa saját Science Parkját. Az új épület a meglévő épületegyütteshez kapcsolódóan teret biztosít majd a kutató-fejlesztő kollégák munkahelyeinek kialakításához és a laborok működéséhez. Az infrastrukturális beruházás mellett olyan innovációt elősegítő új technológiai megoldásokat szolgáló eszközök, prototípus gyártósor vásárlása és IT fejlesztés valósul meg, amely a vállalat hosszú távú fennmaradását és sikeres működését biztosítja.

Science Park Ünnepélyes Alapkőletétele 2013. október 1.
kormany.hu Tudományos park elektronikus alapkőletétele Debrecenben
hirado.hu Tudományos park alapkövét tették le Debrecenben
hajdupress.hu 4 milliárdos beruházás Debrecenben: ez a felemelkedés esélye!

 

Vissza