You are here

NI Hungary Kft. - Pályázati támogatások

 

Vállalati technológia fejlesztés az NI Hungary Kft.-nél

 

 

GOP 2.1.1-09/C-2009-0050
Gazdaságfejlesztési Operatív Program keretén belül, az Európai Unió és a Magyar Állam támogatásával valósult meg.

 

Projekt azonosító száma: GOP - 2.1.1-09/C-2009-0050
Projekt címe:

National Instruments vállalati technológia fejlesztés

Projekt megvalósulásának helyszíne: NI Hungary Kft. - 4031 Debrecen, Határ út 1/a.
Projekt magvalósításának tényleges kezdete és várható befejezése: 2010.08.01. - 2011.10.04. 
Projekt összköltsége: 774 740 000 Ft
Elnyert támogatás összege:

156 686 000 Ft

A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

Támogatási arány: 20,22%
Projekt célja: A projekt célja a National Instruments vállalati technológia fejlesztése volt. A támogató által jóváhagyott projekt keretében olyan eszközök és gépek (beültető gép, optikai ellenőrző készülék, forrasztó kemence, pasztanyomtató berendezés, szállító szalag) kerültek beszerzésre, amelyek egytől egyig a hatékony és korszerű gyártás megvalósítását segítik elő.

 

2009. októberében a debreceni székhelyű NI Hungary Software és Hardware gyártó Kft. pályázatot nyert a Gazdaságfejesztési Operatív Program 2.1.1-09/C jelű „Komplex vállalati technológia fejlesztés” tárgyú pályázati kiírásán, melynek célja a National Instruments vállalati technológia fejlesztése volt.

A támogató által jóváhagyott projekt keretében olyan eszközök és gépek (beültető gép, optikai ellenőrző készülék, forrasztó kemence, pasztanyomtató berendezés, szállító szalag) kerültek beszerzésre, amelyek egytől egyig a hatékony és korszerű gyártás megvalósítását segítik elő.

A beruházás 2010. augusztus 1-én indult. Az első ártárgyalásokat és megrendeléseket követően először a gépek próbaüzemelésére került sor, amit követően az első gépsor – szám szerint a 7. – a helyére került a gyártócsarnokunkban és ezt követte az éles gyártás beindítása. 2011. tavaszán zajlott le a 8. gyártósor beszerzése és beüzemelése, így 2011. október 4-én megtörtén a beszerzett eszközök összességének üzembe helyezése.

A sikeres projekt 774,740 millió Ft-ból valósult meg, amelyből 156,686 millió Ft volt állami támogatás. A projekt az Európai Unió támogatásával, az Európai Regionális Fejlesztési Alap társfinanszírozásával valósult meg.

A beszerzett eszközök, így a két új gyártósor bevezetése hatalmas változásokat generált az NI életében, de a fejlődés nem áll meg. Dr. Ábrahám László, a cég ügyvezetőjének véleménye szerint az immáron több mint 10 éve töretlenül működő NI Hungary Kft. nemcsak stabil munkáltató, hanem növekedésével további lehetőségeket biztosít mind meglévő munkavállalóknak, mind a munkát keresőknek, mind pedig a jövő generációjának, vagyis az ifjúságnak.

 

 

 

 

 

 

 

 

Vissza