You are here

Az NI Mentor Programban használt eszközökről

LabVIEW - A Grafikus Programozási Nyelv

A programban használt legfontosabb eszköz a grafikus programozási nyelv, a LabVIEW és az NXT-G. A grafikus programozási nyelvek használata egyre terjed a világban, és mivel kevés programozói tudással lehet velük gyorsan és egyszerűen bonyolult programokat felépíteni, adatokat fogadni, feldolgozni és eszközöket vezérelni, hasznosnak tartjuk, ha a diákok megismerkednek a grafikus programozással is a szöveges nyelvek mellett.

 Az NXT-G programozási nyelvről

 LabVIEW az oktatásban

Online szemináriumok:

 Bevezetés a LabVIEW világába

 Online LabVIEW tanfolyam: 1. rész

 Online LabVIEW tanfolyam: 2. rész

 

Próbálja ki a LabVIEW-t

LEGO® MINDSTORMS® Robot

A programozás tanulás folyamatában fontos a fizikai világra gyakorolt hatások szemléltetése, hogy a programozás eredménye egy olyan kézzel fogható eszköz legyen, amely képes megváltoztatni a körülöttünk lévő világot. A LEGO® MINDSTORMS® Robot segítségével könnyen, gyorsan építhetők a robotmodellek, és a grafikus programozási nyelvekkel egyszerűen és hatékonyan programozhatóak a valós életből vett példák megoldására.

 A robot tartozékai

 Jön a LEGO MINDSTORMS EV3

Robot vásárlási információk

NI myDAQ                                  

Az NI myDAQ termék egy olyan kompakt és hordozható adatgyűjtő eszköz, amellyel a diákok bárhol és bármikor mérhetik és elemzhetik a valós idejű jeleket. A myDAQ termék hordozhatóságának köszönhetően a diákok laboratóriumi környezeten kívül mélyíthetik el gyakorlati tudásukat, iparági standard eszközök és módszerek használatával.

 Bővebben az NI myDAQ-ról

Iskolák, akiknek ajánljuk az NI Mentor Programot

Az NI Mentor Programban való részvételt a programozási nyelv oktatása miatt elsősorban általános iskola felső osztályaitól ajánljuk, ahol az NXT-G nyelvvel könnyen megbirkóznak a gyerekek, egyszerű mozgások, kisebb automatizálási feladatok megoldása sikerélményt nyújt nekik.

Középiskolában a LabVIEW segítségével már komplexebb problémák megoldását is rábízhatjuk a diákokra, sőt a bátrabbak saját maguk is építhetnek érzékelőket az NXT téglához.

A myDAQ-al való ismerkedés középiskolai feladat, ahol már fizikai és elektronikai ismereteiket is felhasználhatják a diákok a példák megoldásnál.