You are here

NI Mentor Program

A világ legjelentősebb mérnöki kihívásai közül sokat majd csak évtizedekkel később, a következő generáció mérnökei, kutatói és tudósai fognak megoldani. A National Instrumentsnél ezért hoztuk létre az NI Mentor Programot, hogy tudásunkkal és lelkesedésünkkel segítsük, és bátorítsuk a jövő generáció mérnökeit.

Az NI Mentor Programban résztvevő diákok egyszerű, szórakoztató módon ismerkednek meg a technológia érdekességeivel, és sajátítják el a grafikus programozási nyelvet és az algoritmikus gondolkodásmódot. Így a fiatalok már az iskolapadban valós mérnöki kihívásokkal találkozhatnak, a mindennapi munkafolyamataink során használt eszközökkel és szoftverekkel oldhatnak meg problémákat. A Mentor Programban résztvevő iskolákat mentorainkkal, oktatási anyagainkkal és a szükséges eszközökkel támogatjuk.

Célunk, hogy az elmúlt évekhez hasonlóan, a 2016/17-es tanévben is több száz diáknak adjuk meg a lehetőséget és támogatást ahhoz, hogy a következő generáció innovátoraivá válhassanak.

 

Az NI Mentor Programról

NI Mentor Program célja, csatlakozási lehetőségek
NI Mentor Programban használt eszközökről

  Miért csatlakoznak a diákok és az iskolák az NI Mentor Programhoz?

   

 • Erős szakmai háttér
 • Kidolgozott fejlődési útvonal
 • Szórakoztató módon sajátítható el a grafikus programozás és a vezérléstechnika alapjai
 • Számos versenyzési lehetőség
 • Leendő mérnökök oktatásának egy fontos eleme
 • Mintafeladatok és gyakorlati útmutatók

  Hogyan és mire programozható fel a LEGO Robot?Milyen mérésekre használható az NI myDAQ termék? Oktatási anyagainkkal és mintafeladatainkkal egyszerűbbé válik a programozás.  

   Versenyzési lehetőségek és más rendezvények

   Az NI Hungary Kft. rendszeresen szervez LEGO Robot versenyeket és nyári LEGO robot programozási táborokat a diákoknak, és szakmai konferenciákat az oktatóknak.

   FIRST® LEGO® League Regionális Forduló Debrecen 

   A korábbi évek sikerei után idén is megrendezzük Debrecenben a FIRST® LEGO® League verseny regionális fordulóját 2017. december 9-én, szombaton, melyre szeretettel várjuk a lelkes versenyző csapatokat!

    

    

    

    FIRST® LEGO® League Junior

   Idén először hazánkban is megrendezésre kerül FIRST® LEGO® League Junior program, melyre szeretettel várjuk a fiatal felfedezőket!

    

    

    

    

    

    

   Kérdése van, vagy oktatási intézménye szeretne csatlakozni az NI Mentor Programhoz?

   Amennyiben oktatási intézménye szívesen csatlakozna az NI Mentor Programhoz, vegye fel velünk a kapcsolatot:

    nimentor.program@ni.com