You are here

Követendő példa az "NI Ovi" és "NI Bölcsi" Debrecenben

NI OviA Családbarát Munkahely címet is elnyert NI  Hungary Kft. 2011 óta az „NI OVI”, 2013 óta pedig az „NI BÖLCSI” programmal is támogatja azokat a munkatársakat, akiknek a gyermekvállalás miatt több segítségre és rugalmasságra van szükségük magánéletük és munkájuk megszervezésében. A vállalat és a debreceni gyermekjóléti intézmények számára kölcsönösen előnyös együttműködésekről március 4-én sajtótájékoztató keretében számoltak be az érintettek. A sajtó képviselői a nagycsoportosok játékos robotépítő és –programozó foglalkozásába is betekintést nyerhettek.

Széles Diána, Debrecen alpolgármestere követendő példának tartja a közintézmények és az NI Hungary Kft. együttműködését. Gyakorló anyukaként is tudja: mennyire fontos a családok életében az, hogy megfelelő színvonalú legyen a bölcsődei és óvodai ellátás. Az NI debreceni vállalata nemcsak az intézmények anyagi támogatásával, hanem például a kisgyerekek robotikával történő játékos megismertetésével is hozzájárul a színvonal emeléséhez. Ez a szerepvállalás egy példamutató hosszú távú befektetés Debrecen jövőjébe. Az alpolgármester azt is jelezte, hogy a településfejlesztési program keretében további jelentős források jutnak majd a helyi gyermekjóléti intézmények fejlesztésére a következői európai uniós költségvetési ciklusban.

Ábrahám László ügyvezető elmondta, hogy az NI debreceni leányvállalatánál az átlagéletkor jelenleg 33 év, így már néhány éve a munkatársak egyre növekvő részét érinti a munka és a családalapítás összehangolásának kérdése. A cég jól felfogott érdeke is, hogy az intézmények támogatásával olyan magas színvonalú és jól felszerelt nevelési környezetet alakítsanak ki, ahol az NI munkatársai jó kezekben tudhatják gyermekeiket. Így nyugodtabban tudnak a munkájukra koncentrálni, ráadásul a köz- és a versenyszféra összefogása egy erősebb, sikeresebb helyi közösség építéséhez is hozzájárul.

A sajtótájékoztató részeként két nagycsoportos kislány és az óvodában önkéntes mentortevékenységet végző két NI-os szülő bebizonyította, hogy soha nincs túl korán a műszaki tudományokkal való játékos ismerkedéshez. A LEGO kockákból épített, majd a gyerekek számára létrehozott WeDo programmal életre keltett doboló majom megmutatta, hogy nem csak a fiúknak, hanem a lányoknak is érzékük van a programozáshoz, amit Ábrahám László különösen örvendetesnek tart.  

A sajtótájékoztatónak helyet adó Tócóskerti Óvoda vezetője, Báthory Csabáné arról számolt be, hogy az NI által az intézmény rendelkezésére bocsátott kezdeti 7, majd évente 4 millió forintos támogatásból csoportszobák, vizesblokkok, kültéri létesítmények újultak meg, valamint új játékok beszerzésére is sor került. A program keretében a mai napig összesen 34 NI-os munkatárs 37 gyermekének helyet adó intézmény folyamatos, élő kapcsolatot tart fenn a vállalattal: a gyerekek szerepeltek az NI Mikulás Ünnepségén, rajzpályázatokon bontakoztatják ki kreativitásukat, és a közeljövőben gyárlátogatásra is készülnek a mérés- és irányításautomatizálás terén vezető elektronikai gyártónál.

Az óvoda vezetőjéhez hasonlóan Papné Gyöngyösi Katalin, a DMJV Egyesített Bölcsődei Intézményének vezetője is köszönetét fejezte ki az NI BÖLCSI program keretében a tagintézmények rendelkezésére bocsátott támogatásért, melyből a legtöbb NI-os munkatárs gyermekének helyet adó Angyalföld téri bölcsi megújulhatott. 

 

Az NI Ovi és Bölcsi programról további információ érhető el a hírhez csatolt dokumentumban.