You are here

Hírek

National Instruments

Lakásautomatizálási és védelmi rendszer tervezésével nyert első díjat a Brassai Sámuel Gimnázium és Műszaki Szakközépiskola diákja a tanévzáró NI Mentor Konferencián

2014. június 5.

Ünnepélyes konferencia  keretében zárult a 2009 óta működő NI Mentor Program idei tanéve a Debreceni Egyetem Műszaki Karán, melynek egyik kiemelkedő programeleme volt az NI myDAQ Pályázat  eredményhirdetése. A pályázat nyertese a debreceni Brassai Sámuel Gimnázium diákja, Lövei Félix volt, aki lakásautomatizálási és védelmi rendszer tervével vívta ki a zsűri elismerését.

 

A győztes pályamű mellett számos kreatív és egyedülálló projekt valósult meg a pályázat keretében. Épületen belüli gyalogosforgalom mérési megoldás született például Király Móric, az SZTE Ságvári Endre Gyakorló Gimnázium tehetséges diákjának pályaművével. Szintén kiemelkedő a pályázatok között a Debreceni Kossuth Lajos Gyakorló Gimnáziumot képviselő Széll Máté és Vasváry Gábor együttműködése, melynek eredményeként egy olyan berendezést alkottak, ami képes különböző időjárási körülményeket előállítani a benne növekvő haszonnövény igényeinek megfelelően.

 

Az eseményen Debrecen egyik legnagyobb tehetséggondozó programjának 2013-2014-es tanéve zárult le így a megye legkiemelkedőbb pedagógusainak és diákjainak díjazásával egybekötve.

 

A diákok körében rendkívül népszerű Mentor program sikerét mutatja, hogy az idei tanévben tizenhat intézmény csatlakozott újonnan a programhoz, és a következő tanévben előreláthatólag több mint ötven intézmény szeretne részese lenni a folytatásnak. A programban résztvevő diákok izgalmas projektek megvalósításában és gyakorlati tapasztalatok megszerzésében vesznek részt, amely meghatározó lehet a jövőjük szempontjából, hisz sokan az itt szerzett ismereteknek köszönhetően folytatják majd tanulmányaikat a mérnöki területeken.

 

A jövő mérnökgeneráció támogatásának hatékonyságát támasztja alá, hogy csak az idén több mint ezer diáknak nyílt lehetősége arra, hogy a fenti programok segítségével ismerkedhessen meg a robotika és grafikus programozás kihívásaival.

 

 

Kontakt:

Farkas Andrea                                                                        

Kommunikáció és rendezvények csoport munkatárs                 

Email: andrea.farkas@ni.com                                     

Tel.: +36 52 886-384; +36 30 998-3204