You are here

Debrecen Város Mecénása díjat vett át Ábrahám László


Debrecen Város Mecénása díj

Debrecen város napja alkalmából 2015. április 11-én ünnepi közgyűlést tartott Debrecen képviselő-testülete. Az eseményen a díszpolgári címek, a Pro Urbe és Sajtódíjak, valamint a Kölcsey Ferenc ösztöndíj mellett a Mecénás díj is átadásra került.

 

A Debrecen Város Mecénása díj a város gyarapodását, fejlődését szolgáló, ellenszolgáltatás nélküli, jelentős anyagi támogatás elismeréseként adható. A közgyűlés ezt a megtisztelő díjat idén ügyvezetőnknek, dr. Ábrahám Lászlónak ítélte oda, ezzel elismerve az NI Hungary Kft. társadalmi felelősségvállalásra fordított figyelmét. Cégünk nemcsak a felnövekvő nemzedék, a kultúra és a sport támogatása terén mutathat fel kiemelkedő eredményeket, de olyan környezetvédelmi törekvésekben is élen jár, melyek az NI-os munkavállalók mellett a debreceni polgárok életminőségének javításához is hozzájárulnak.

Vállalatunk társadalmi felelősségvállalást megvalósító kezdeményezéseinek zászlóshajója az NI Mentor Program. Ennek keretében a jövő generáció mérnökei a műszaki gondolkodás alapjaival ismerkedhetnek meg a város általános iskoláinak több mint 20, míg középiskoláinak több mint 30 százalékában. Az NI a helyi felsőoktatásban is hangsúlyosan jelen van. A Debreceni Egyetemmel különösen szoros szakmai kapcsolatot ápolunk, valamint szakmai és anyagi támogatással egyaránt hozzájárultunk az idén megnyílt Agóra Tudományos Élményközpont létrejöttéhez. A tudomány népszerűsítése mellett cégünk a kisgyermekes családokat is támogatja a munka és a magánélet összeegyeztetésében: NI OVI és NI BÖLCSI programjaink előnyeit kollégáink gyermekei mellett sok debreceni bölcsődés és óvodás is élvezheti. Minden évben megrendezzük "Légy Te is Önkéntes!" kampányunkat, melynek keretében helyi intézmények újulnak meg kívülről és belülről, állatmenhelyek kapnak támogatást és a debreceni élettér is szépül. Emellett szponzoráljuk a DVSC kézilabdacsapatát és a National Instruments Nemzetközi Előkészítő Jégkorongtornát, továbbá részt vállaltunk a MODEM melletti kerékpártároló létrejöttében is az egészségtudatos életmód népszerűsítése céljából. 2012 óta a ReFoMix Nonprofit Közhasznú Kft. tevékenységét élelmiszer- és ruhaadományokkal támogatjuk.

Debrecenért végzett tevékenysége okán dr. Ábrahám László 2012 óta a Pro Urbe-díj birtokosa is. A Debrecen Város Mecénása díjat Papp László polgármester adta át. Gratulálunk az elismeréshez!

 

További hírek