You are here

Hírek - NI Hungary Kft.

National Instruments

Óriási volt az érdeklődés a National Instrumentsnél a Lányok Napja alkalmából

A Nők a Tudományban Egyesület főszervezésében megvalósuló Lányok Napja országos program sorozat idei nyílt napjának egyik rekord látogatottságú helyszíne 2014. április 24-én (csütörtök) a National Instruments (NI) debreceni leányvállalata volt. 185 középiskolás lány látogatott el a vállalathoz, hogy tanulmányozza az NI tudományos, műszaki és informatikai munkaköreit a Lányok Napja alkalmából egy színes, izgalmas interaktív pályaorientációs nap keretében.

 

A Lányok Napja során a vállalati program résztvevői egy interaktív vetélkedő kihívásai által betekintést nyerhettek az NI mindennapjaiba és megismerkedhettek az előttük álló karrierlehetőségekkel. Az új ismeretek megszerzésén túl a középiskolás lányok olyan sikeres nőket is megismerhettek, akik inspiráló karrierutat valósítottak meg a debreceni cégnél. Anderné Rádai Katalin, az NI beszerzési vezetője arra mutatott rá, hogy háromgyermekes anyukaként is lehet sikeres vezetőként dolgozni. Ez pedig az National Instruments innovatív légkörének és ars poeticájának köszönhető. Ennek eredményeként minden nap örömmel jön be dolgozni és jókedvűen, elégedetten megy haza. Karrierjére vonatkozóan megjegyezte, hogy középiskolában alapvetően humán beállítottságú volt. Mégis egy műszaki főiskolai diploma megszerzését követően beszerzési munkatársként helyezkedett el a debreceni cégnél és a ranglétrát bejárva lett a menedzsment tagja. Rózsa Ilona pénzügyi vezető is hasonlóképpen nyilatkozott, hangsúlyozva, hogy nem csak a mérnöki végzettség számít, mivel ő közgazdász diplomával rendelkezik. Az NI Hungary Kft-nél szakmai pályafutását belső ellenőrként kezdte, most pedig a cég pénzügyi irányítója. Az ő útravalója a lányok részére az volt, hogy bármivel foglalkozzanak is, az a fontos, hogy szeressék, mert egy jó pályaválasztás életre szólhat.

 

Háttér-információ:

A Lányok Napja a középiskolás, pályaválasztás előtt álló fiatal lányok (9-10-11. évfolyam) érdeklődését kívánja felkelteni a természettudományi és műszaki kutatások, a mérnöki karrier és minden olyan, nem tipikusan női szakma iránt, melyek irányába a lányok nem mernek, vagy nem akarnak elindulni a megszokások, a társadalmi és családi elvárások miatt. A pályaorientációs nap célja, hogy színes és szórakoztató módon megmutassa a lányoknak, hogy nőként hogyan valósíthatják meg álmaikat a kutatás-fejlesztésben, a mérnöki pályán és az informatika területén.

 

Kontakt:
Farkas Andrea                           
Kommunikáció és rendezvények csoport munkatárs       
Email: andrea.farkas@ni.com               
Tel.: +36 52 886-384; +36 30 998-3204