You are here

Hírek - NI Hungary Kft.

National Instruments

A debreceni National Instruments a legnépszerűbb cég a fiatal lányok körében

Az idén április 25-én megrendezésre került Lányok Napja célja, hogy a középiskolás, pályaválasztás előtt álló lányok megismerkedjenek és közelebb kerüljenek olyan „férfiasnak” titulált szakterületekhez, mint például az informatika, az elektronika vagy a műszaki pályák.
A debreceni National Instruments első alkalommal csatlakozott a kezdeményezéshez, de máris arany fokozatú támogatóként kapcsolódott be a rendezvénybe. Az NI méltán sokszínű programjaira regisztráltak a legtöbben országszerte, összesen 150 lány látogatott el a céghez és ismerkedett meg annak sikeres és példamutató karriert felépített női vezetőivel.

 

Az érdeklődőket Dr. Ábrahám László, az NI ügyvezetője fogadta, aki köszöntőjében elmondta, hogy miért is jó nőkkel együtt dolgozni, ami az NI-nál könnyen megy, hiszen a felsővezetés 23%-a nő, a céges összlétszámnak pedig 35%-a.

Ezt követően az NI sikeres női vezetőivel ismerkedhettek meg a résztvevők: Rádai Katalinnal, a Beszerzés, és Komiszár Nanettával, a Gyártási összeszerelés vezetőivel, illetve Arleene Porterfielddel, az IT részleg amerikai alelnökével.

A tájékoztatók után interaktív programokon vettek részt a lányok, úgy, mint a nyolc gyártósoros csarnokban zajló termelési folyamatok megtekintése. Emellett játszva programozhattak az NI demóival, melyeken keresztül megismerkedhettek a legújabb technológiákkal; zárásképpen pedig karrier ebédek keretében a cég női vezetői osztották meg tapasztalataikat az érdeklődőkkel.

A visszajelzések alapján a jövő generáció hölgy mérnökeinek és informatikusainak nagy többsége kiemelten érdekesnek találta a rendezvényt és több, mint 80 %-uk örült annak, hogy a nap során bevonódhattak a programokba.

 

 

 Képek a rendezvényről megtekinthetők itt