You are here

Hírek - NI Hungary Kft.

National Instruments

Német csapat vitte haza az NI Mérés és Irányítás Díjat a győri Formula Student versenyen

15 ország 38 egyetemista csapata állt rajthoz saját fejlesztésű autóikkal a Formula Student Hungary autóversenyen a Győr-Gönyű kikötőben augusztus 20. és 24. között.
A nemzetközi verseny célja egy formula autó tervezése, kivitelezése és képzeletbeli piacra dobása különböző területeken tanuló egyetemi hallgatók együttműködése révén.
Az NI világszerte több mint egy évtizede támogatja a Formula Student mozgalmat a mérnökoktatás elősegítése céljából, a Győrben rajthoz álló csapatok közül pedig 8-at szponzorált az NI, köztük a BME csapatát, akik a National Instruments technológiáját használták az autó tesztelésére és vezérlésére.

NI Measurement & Control Award

A csapatok szponzorációja mellett idén először magát a futamot is támogatta az NI, és meghirdette az NI Mérés és Irányítás Díjat (NI Measurement and Control Award) a mérésautomatizálási technológiát leghatékonyabban felhasználó, leginkább innovatív mérnöki teljesítmény elismerésére. Ezt az elismerést az a csapat kapta, amelyik legsikeresebben alkalmazott szenzoros méréseket vagy vezérlő rendszereket az autó tervezése, fejlesztése vagy bevetése során.  A díjat egy berlini csapat, a FaSTTUBe nyerte, és teljesítményüket egy NI termékeket tartalmazó FS Fejlesztő Készlettel (CompactRIO rendszer, LabVIEW szoftver, képzési anyagok) jutalmazta a vállalat.  
 
National Instruments

A csapatok személyesen is találkoztak az NI mérnökeivel

A négy nap során a hallgatók személyesen is találkozhattak az NI mérnökeivel és HR-es munkatársaival, és  sok újdonságot tudhattak meg arról, hogy az NI eszközei hogyan építhetők be a versenyautókba, illetve hogyan járulnak hozzá a győzelemhez.
A többek között a CERN-nek is beszállító elektronikai vállalat képviseletében Ábrahám László ügyvezető a versenyen elmondta, hogy a vállalat termékeivel az innováció támogatásán és felgyorsításán dolgozik. Hangsúlyozta továbbá, hogy társadalmi felelősségvállalása részeként a vállalat igyekszik a mérnöki szakmát már egészen fiatal korban megkedveltetni a diákokkal, hiszen a jövő számos kihívására csak magasan képzett mérnökök új generációi találhatnak majd megoldást.

National Instruments

A National Instruments (NI) 1976 óta támogatja a mérnököket és a tudósokat a világ legnagyobb mérnöki kihívásainak leküzdésében olyan hatékony és rugalmas technológiai megoldásokat kínálva, amelyek növelik a termelékenységet és felgyorsítják az innovációt. Az NI integrált hardver és szoftver platformjai segítségével a vállalat ügyfelei számos iparágban igyekeznek jobbá tenni világunkat—a gyógyászattól az autógyártásig, a fogyasztói elektronikától a részecskefizikáig.

Az NI Magyarországon

A vállalatcsoport hardvergyártásának jelentős része Debrecenben, az NI Hungary Kft.-nél történik. Emellett itt működnek olyan globális, illetve regionális kiszolgáló központok is, mint az informatikai fejlesztői részleg, a jogi és a pénzügyi csoportok, valamint a vevői megrendelések feldolgozásával foglalkozó egység. A gyártást szakképzett mérnökök támogatják, a kutatás-fejlesztési mérnökcsoport tevékenysége révén pedig a vállalat igazi tudásközponttá nőtte ki magát a régióban.
Budapesten található az NI Kelet-Európát kiszolgáló kereskedelmi és marketing központja, amely a debreceni csapattal szoros együttműködésben szintén több mint egy évtizede segíti a hazai mérnököket, kutatókat, oktatókat és diákokat munkájuk hatékonyságának fokozásában.

 

 

Kontakt:

Kárai Attila                                                                     

PR és külső kommunikációs munkatárs                

Email: attila.karai@ni.com                                   

Tel.: +36 52 886-338