Hírek - NI Hungary Kft.

FLL Nemzetközi Robotverseny

2015. november 21-én kerül megrendezésre Debrecenben a FIRST LEGO League nemzetközi robotverseny regionális fordulója, melynek idei témája a szelektív hulladékgyűjtés és újrahasznosítás lesz. Várunk mindenkit a Trash Track Challenge-en. 

A FIRST LEGO League (FLL) egy 10 -16 éves diákoknak szóló nemzetközi verseny, melynek alapja egy élvezetes, szórakoztató robotverseny. 3-10 fős csapatokban dolgozva egy előre megadott témában kutatást kell végezniük a diákoknak, és egy teljesen automatikusan működő robotot kell megtervezniük, programozniuk és tesztelniük úgy, hogy az képes legyen küldetését elvégezni egy terepasztalon. A feladatot és a terepasztalt a csapatok előre megkapják, így a tanórák után van idejük a felkészülésre. A FIRST LEGO League-ben résztvevő csapatok a feladatmegoldás közben végigjárják egy valóságos termékfejlesztés minden lépcsőfokát.

 

   További részletek 

NI Hungary Kft. - Sajtóarchívum

Böngésszen az NI Hungary Kft.-vel kapcsolatos korábbi hírek és sajtóközlemények között.

 Sajtóarchívum

104x82

NI vállalati és termékhírek

Tekintse meg a National Instruments vállalati és termékhíreit. 

 NI vállalati és termékhírek

 

 

NI Hungary Kft. további hírei

Debrecen Város Mecénása díjat vett át Ábrahám László

2015. április 13.

Debrecen város napja alkalmából 2015. április 11-én ünnepi közgyűlést tartott Debrecen képviselő-testülete. Az eseményen a díszpolgári címek, a Pro Urbe és Sajtódíjak, valamint a Kölcsey Ferenc ösztöndíj mellett a Mecénás díj is átadásra került.

   Tovább a cikk folytatásához
 

A visegrádi országok legtehetségesebb fiataljai versenyeztek Debrecenben a FIRST® LEGO® League közép-európai elődöntőjén

2015. február 7.

A debreceni Agóra Tudományos Élményközpontban rendezte meg a National Instruments a Virtuális Műszerezésért Alapítvány a       FIRST® LEGO® League (FLL) robotprogramozási versenysorozat közép-európai elődöntőjét február 7-én. A nemzetközi erőpróbán hat   magyarországi és három határon túli magyar csapat mellett Szlovákia, Csehország és Lengyelország legügyesebb műszaki   érdeklődésű középiskolásai is ringbe szálltak saját programozású robotjaikkal. A tét a müncheni döntőbe történő továbbjutás volt, ahol   két cseh, egy lengyel és egy szlovákiai magyar csapat képviseli majd régiónkat március 7-8-án.

   Tovább a cikk folytatásához

 

Követendő példa az "NI Ovi" és "NI Bölcsi" Debrecenben

Debrecen, 2015. március 4.

A Családbarát Munkahely címet is elnyert NI  Hungary Kft. 2011 óta az „NI OVI”, 2013 óta pedig az „NI BÖLCSI” programmal is támogatja azokat a munkatársakat, akiknek a gyermekvállalás miatt több segítségre és rugalmasságra van szükségük magánéletük és munkájuk megszervezésében. A vállalat és a debreceni gyermekjóléti intézmények számára kölcsönösen előnyös együttműködésekről március 4-én sajtótájékoztató keretében számoltak be az érintettek. A sajtó képviselői a nagycsoportosok játékos robotépítő és –programozó foglalkozásába is betekintést nyerhettek.

 Tovább a cikk folytatásához