You are here

ESD belépés

Hasznos információk a hatékony ESD belépéshez cégünknél

For the English version of this content please click here.

 

 

Mi is az ESD?

Az elektrosztatikus kisülés, azaz Electrostatic Discharge, egy rendkívül gyors elektromos töltés áramlás két eltérő energiaszintű test között. Ez a folyamat a feltöltődött anyagok között akár észrevétlenül is lezajlik, mi emberek nem is érzékeljük. 
Az elektrosztatikus feltöltődések az anyagok szétválása, súrlódása miatt is létrejöhetnek.

 

Miért okozhat mindez problémát?

Mivel a gyártásban érzékeny alkatrészekkel dolgozunk, ezek az apró kisülések a termékek meghibásodását okozhatják.

Cégünk a termékeink védelme érdekében az IEC 61340-5-1 és ANSI/ESD S20.20 szabványok szerinti ESD rendszert működtet, így a kijelölt ESD védett területre (EPA) beléptető rendszeren keresztül lehetséges bejutni. Ez a rendszer azt vizsgálja, hogy a használt ESD védelmi felszerelések képesek-e az elektrosztatikus feltöltődést levezetni a föld felé, ezzel elkerülve a termékeink esetleges károsítását.

 

Milyen öltözet szükséges az ESD védelmi felszerelés hatékony használatához?

Az ESD védelmi felszerelések használatának és a beléptetés zökkenőmentes lefolyásának érdekében javasoljuk, hogy látogatóink megfelelően kényelmes és praktikus öltözetben, illetve lábbeliben érkezzenek.  Magas sarkú és/vagy magas szárú lábbelire ESD védelmi felszerelést felhelyezni nem lehetséges, így ezek viselete gyárlátogatás során nem támogatott. Ugyanezen okokból a nyitott papucs, szandál illetve harisnya viseletét sem javasoljuk.

 

Hogyan működik az ESD beléptetés?

A beléptető rendszer használata a következőképpen történik:

 

  1.  A megfelelő ESD lábbeliben mindkét lábbal lépjen rá az elektróda lapokra!
  2. Tartsa a kártyaolvasóhoz a gyárlátogatást vezető kollégánk által biztosított belépőkártyát! (A sikeres azonosítást hang jelzi.)
  3. Erősen tartsa lenyomva a teszter jobb oldali gombjának alsó részét körülbelül 2 másodpercig, és várja meg, míg a LED lámpa zöldre vált!
    A készüléken megjelenő zöld jelzés után 1 perce van a forgókapun való áthaladásra.
  4. Tartsa a belépőkártyát a forgókapun található kártyaolvasóra, majd amint a zöld jelzés felgyulladt, haladjon át a kapun!

 

Elektróda fémlap

 

A belépéshez szükséges teszter


Forgókapu

 

<<<Vissza a főoldalra