A beruházás mérföldkövei

NI Hungary Kft. - 10 éve Debrecenben

National Instruments

2001: Beindul a gyártás Debrecenben

Az amerikai National Instruments Corporation leányvállalataként 2001-ben kezdtük meg működésünket Debrecenben.

Az alapkőletételre 2001. május 17-én került sor a Határ úti Ipari Parkban. 2001 októberére az ingatlan kivitelezése befejeződött, így indulhatott az első gépsorunk telepítése, a próbagyártás, majd a sorozatgyártás. A gyártócsarnok alapjainak kiásásától számítva mindössze öt hónap alatt jutottunk el a termék előállításig.

2001 végére már több mint 100 munkavállaló dolgozott vállalatunknál.

National Instruments

2004 - 2006: Kialakulnak szolgáltató központjaink

Vállalatunk 2001-ben az alapkőletétel után konstans növekedésbe kezdett, 2004-ben már 300 alkalmazott dolgozott cégünknél, és megalakult első K+F részlegünk, az Áttervező Mérnöki Központ, ahol gépész- és villamosmérnökök teszik könnyebben gyárthatóvá a futó termékeinket.

Sorra alakultak meg szolgáltató központjaink, melyek nagy hozzáadott értékkel támogatják a National Instruments irodákat világszerte:

2004: IT Fejlesztő Központ  

2005: Customer Service Center

2006: Pénzügyi Szolgáltató Központ és az Európai Jogi Osztály

2005. augusztus 1-jétől a National Instruments Európai Disztribúciós Központja is Debrecenben működik – a központ Amszterdamból került át. A disztribúciós tevékenységek közvetlenül a gyártáshoz kapcsolódva, gazdaságosabban végezhetők el.

National Instruments

2007: Nemzetközi Disztribúciós Központtá válik Debrecen

Logisztikai rendszerünket még optimálisabbá téve, 2007-től az amerikai és az ázsiai kiszállításokat is Debrecenből végezzük, ezzel készáruraktárunk Nemzetközi Disztribúciós Központtá nőtte ki magát.

Az évek során olyan nagymértékű fejlődésen és növekedésen ment keresztül vállalatunk, hogy a meglévő irodai területet kinőttük, így 2007-ben sor került az épület bővítésére is.

2007-ben már 900 főt foglalkoztatott vállalatunk.

National Instruments

2008 - 2010: LEAN szemlélet, növekedés költségcsökkentésen keresztül

Folyamatos fejlődésünknek köszönhetően 2008-ban elértük az 1000 fő alkalmazotti létszámot.

2009-ben a gazdasági válságra reagálva kiterjesztettük LEAN szemléletünket, hatékonyabbá téve folyamatainkat költségcsökkentésen keresztül növekedtünk tovább.

Gyártócsarnokunkban beüzemeltük a hetedik gyártósort is, és több mint 1000 kollégával folytattuk tovább működésünket.

National Instruments

2011: Fennállásának 10 éves évfordulóját ünnepli a vállalat

2011 mérföldkő a vállalatunk életében, fennállásának 10. évfordulóját ünnepelték kollégáink egy egész éven átívelő rendezvénysorozattal, a hivatalos sajtótájékoztatóra és gálára október 7-én került sor.
A 2011-es évben gyártási egységünk egy újabb gyártósorral is bővült, így jelenleg összesen nyolc gyártósoron folyik a termelés vállalatunknál.
A magas alkalmazotti létszámunk, valamint a további fejlődés érdekében szükségessé vált irodakapacitásunk bővítése is, melynek eredményeként kollégáink egy része Debrecen belvárosában folytatja tovább mindennapi tevékenységét.