You are here

NI a Virtuális Műszerezésért Alapítvány - Versenyek

VISUAL Thinking - LabVIEW programozó verseny középiskolásoknak

A háromfordulós országos verseny célja, hogy példát mutassunk a pályaválasztás előtt álló diákoknak a grafikus programozás, valamint a felügyelt ipari folyamatok terén. A diákok 2-3 fős csapatokban dolgoznak egy-egy probléma megértésén és annak megoldásán egy mérő-szoftver megírása után.

 Tovább a verseny oldalára 

Világméretű megmérettetések

Akik nagyban szeretnének játszani, azoknak ajánljuk az amerikai FIRST nevű szervezet által szervezett világméretű megmérettetéseket, úgy mint FIRST LEGO League, a FIRST Tech Challange és az NI Hungary által gyártott eszközök felhasználásával futó FIRST Robotic Competition.

A FIRST (For Inspiration and Recognition of Science and Technology) nonprofit szervezetet küldetése, hogy felkeltse a fiatalok érdeklődését a tudományok és műszaki területek iránt. A szervezet olyan programokat dolgozott ki, amelyek amellett, hogy fejlesztik a diákok önbizalmát, tudását és az életre neveli őket, arra ösztönzik a fiatalokat, hogy a tudományos, műszaki, mérnöki és matematikus pályán folytassák tanulmányaikat és építsék karrierüket. Az FLL európai versenyeket egy német szervezet, a Hands On Technologyszervezi.

 

NI Alliance Partner mit dem Firmengründer Dr. James Truchard auf der NI Week 2011

FIRST LEGO League (FLL) Debrecenben is!

Ezen a nemzetközi versenyen  10-16 éves diákokból álló, 5-10 fős csapatok versenyeznek. Minden évben van egy téma, olyan aktuális probléma, ami a mai mérnököket foglalkoztatja, és melyben a csapatoknak kutatást kell végezniük, és egy teljesen automatikusan működő robotot kell megtervezniük, programozniuk és tesztelniük. A feladatmegoldás közben a diákok végigjárják egy valóságos termékfejlesztés minden lépcsőfokát.

Aktuális versenyek, rendezvények

Eseménynaptárunkban megtekinthetők az elkövetkező időszak versenyei, rendezvényei.

 Tovább az eseménynaptárhoz

 Vissza a főoldalra